Kraakbeweging kraakt leegstaande Josephkerk in west

Spandoek-op-kerkVrijdagavond 30 november werden de asielzoekers die diezelfde ochtend opgepakt waren bij de ontruiming van hun tentenkamp aan de Notweg laat op de avond, in de regen en zonder degelijke kleding, geld of transportmogelijkheden gedropt bij een bushalte in de Bijlmer. Amsterdammers uit alle lagen van de bevolking organiseerden in de twee dagen daarna spontane opvang voor de asielzoekers. Intussen werd door een team gezocht naar een nieuwe uitvalsbasis voor het protest, die inmiddels gevonden is. De Amsterdamse kraakbeweging heeft zondagmiddag 2 december de Sint Josephkerk in Amsterdam-West humanitair bezet.
De Josephkerk wordt al sinds 1990 niet meer gebruikt als kerk, maar heeft de afgelopen 22 jaar wel tijdelijke invullingen gehad. De laatste gebruiker was de klimhal ‘Tussen Hemel en Aarde’ die afgelopen mei uit het pand vertrokken is. Aangezien er verder geen concrete plannen zijn voor de kerk zal het gebouw voorlopig nog lang leeg blijven staan en was het op dit moment een perfecte plek voor de vluchtelingen om te overwinteren en hun protest tegen het inhumane asielbeleid in Nederland voort te zetten.

De kraakbeweging roept iedereen op om de humanitaire bezettingsactie in de Sint Josephkerk in Amsterdam west te ondersteunen. Voor informatie en het laatste nieuws kunt u terecht op de website van de Vluchtkerk: www.devluchtkerk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s