UVA-studenten steunen Kraakbeweging

Uit een onderzoek van de ASVA studentenunie, de studentenvakbond voor de studenten van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat een ruime meerderheid van de studenten voor kraken is. In het onderzoek werden 1801 studenten ondervraagd over diverse thema’s in verband met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Op de stelling: ‘Kraken dient in Amsterdam gedoogd te worden’, is maarliefst 65,5% het enigsinds tot zeer eens.

Het Studenten Kraakspreekuur merkt al jarenlang dat er onder studenten veel sympathie is voor kraken. De woningnood is nog steeds niet opgelost en daarom kloppen er ook veel studenten bij ons spreekuur aan voor hulp. Het afgelopen jaar heeft het Studenten Kraakspreekuur meer dan 150 studenten kunnen helpen aan woning. Hiermee is bijna 90% van de studenten die actief met ons aan de slag gingen gehuisvest in overbodige leegstand in de stad. Hierbij ging het om zowel panden binnen als buiten ring. Ongeveer 25 panden zijn al een jaar stabiel gekraakt, studenten hebben er vaak zelf een aantal voorzieningen aangelegd en genieten daar van een dak, warmte en een toekomst in Amsterdam.

Kan jij ook nog steeds geen woning vinden? Het Studenten Kraakspreekuur wilt jou helpen en begeleiden bij het kraken van jou eigen studentenwoning. In tegenstelling tot alle oplichters en profiteurs van de woningnood in de vorm van zogenaamde verhuurbedrijven die enorme bemiddelingskosten vragen zonder een woning te kunnen bieden, helpen wij iedereen gratis en voor niets! Lees dus snel de kraakhandleiding en kom langs!

U kunt hier het volledig onderzoek van ASVA bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s