Kraken in de sneeuw

Zelfs in de kerstperiode wanneer de consumptiedrift de fijne kerstgedachten vervangt voor geldzucht, bestaat er woningnood in Amsterdam. Onder het mom van: de beste kerstsgedachte is dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft, heeft het Studenten Kraakspreekuur (SKSU) afgelopen zondag 20 december 17 jongeren aan een huis geholpen in Amsterdam.

De eerste kraak vond om 14.00 uur plaats aan de Utrechtsedwarsstraat 146,148 & Achtergracht 27. Een groep van 15 studenten uit binnen en buitenland die in Amsterdam geen woning kunnen vinden hebben de panden gekraakt. De panden van eigenaar Pieksma Beheer B.V. worden al jaren niet meer bewoond en zijn binnen compleet ontdaan van alle voorzieningen. In de buurtbrief die aan de buurt is uitgedeeld vertellen de jongeren o.a. met de beste intenties de monumentale huizen weer bewoonbaar te gaan maken.

Vervolgens werd om 17.00 uur Javastraat 60 1+2 hoog gekraakt door 2 jongeren. Het pand is eigendom van de welbekende vastgoedfiguur Prud’homme de Lodder. De etages stonden tijden leeg omdat er beslag is gelegd op Prud’homme de Lodder zijn bezittingen en inkomen wegens schulden, hiernaast is het pand middels diverse constructies in eigendom gedeeld met andere vastgoedtypes. Vanwege het beslag wat op de panden is gelegd, heeft hij geen geld, laat staan de mogelijkheid om er iets mee te doen. Zolang die situatie voortduurt worden de etages dan ook niet bewoond. Omdat bewoning door mensen beter is dan door gruis en stof zijn de etages dan ook gekraakt. De buren reageerden erg enthousiast en de turkse pizza boer op de begane grond draaide een top omzet door de aanwezige krakers.

Al met al weer een drukke zondag! Voor meer informatie over deze twee kraakacties of over kraken in het algemeen kan je contact met ons opnemen. De komende twee donderdagen (kerstavond en oudejaarsavond) houdt het SKSU geen fysiek spreekuur, maar wel telefonisch spreekuur van 20.00 tot 21.30 uur. Hiernaast kan iedereen natuurlijk altijd een email sturen.

Studenten Kraakspreekuur (SKSU)
studenten@squat.net
06-49249333 ← telefonische spreekuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s