161 van 1000 containers leeg!

Zondag 1 november heeft het Studenten Kraakspreekuur (SKSU) twee studentencontainers gekraakt aan de Wenckebachweg te Amsterdam. Van de 1000 containers staan er op dit moment 161 leeg. “Het is een schande dat zoveel containers leegstaan, in een stad waar momenteel 9.500 studenten een woning zoeken” aldus het SKSU.

62992

De afgelopen maanden viel het steeds meer studenten, woonachtig in het containercomplex aan de Wenckebachweg, op dat er erg veel
studentenwoningen leeg stonden. Toen het SKSU van deze geruchten hoorde heeft zij zelf onderzoek gedaan naar de leegstand. Uit dit onderzoek bleek dat 161 van 1000 studentenwoningen leegstaan. De meeste containers staan sinds het begin van de zomer leeg (drie tot vier maanden), anderen al meer dan een jaar.

De woningen verkeren na genoeg allemaal in prima staat. Het SKSU heeft twee containers gekraakt en roept de gemeente op de Key aan te spreken op de excessieve leegstand op de Wenckebachweg. “Wij kraken er nu twee, maar als de Key de leegstand van de overige 158 woningen niet snel oplost, zullen wij die containers ook kraken voor dakloze studenten”, aldus het SKSU.

Aangezien de meeste studentenwoningen onnodig langdurig leegstaan, vermoedt het SKSU dat de containers van uitgestroomde studenten van het vorige collegejaar nauwelijks meer gevuld zullen worden door de Key. Dit terwijl het containerpark zeker nog tot eind 2010 blijft staan en dat het woningtekort onder studenten is toegenomen tot 9.500 woningen.

Het SKSU kraakt woningen om jongeren in woningnood te helpen en misstanden omtrent het jongerenhuisvestingsbeleid aan te kaarten. De actie van het SKSU vond plaats in het kader van de landelijke kraakactiedagen. Eerder op de dag kraakte het SKSU ook al een begane grond woning in de Lavendelstraat van Ymere. Deze woning stond sinds mei 2008 leeg.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s