zaterdag: vrolijke kraakdemonstratie in utrecht – ga mee!

61932

Waar de politiek haar hoofd afwend van het tekort aan woonruimte, staat een kraakverbod wel hoog op de agenda. Aan de werkelijke criminelen wordt voorbij gegaan. Huisjesmelkers, woningbouwcorporaties en speculanten werken een tekort aan woonruimte in de hand.

Op zaterdag 24 oktober zal er daarom een demonstratie plaatsvinden in Utrecht. Om te laten zien dat we het niet langer pikken! De woningnood is bij lange na nog niet opgelost. Toch wil de politiek een instrument om een zelf in woonruimte te voorzien, namelijk het kraken, moeilijker maken. Dit geeft speculanten, huisjesmelkers en woning- bouwcorporaties de vrije hand om het basisrecht op woonruimte schaamteloos uit te buiten.

Kraken gaat door, met of zonder een kraakverbod. Zeker zolang het tekort aan betaalbare woonruimte nog niet is opgelost. Studenten, gezinnen, starters, mensen met een lager inkomen, jongeren en ouderen, zij worden allemaal geconfronteerd met dezelfde problemen op de woningmarkt. Toch probeert de politiek met het initiatief wetsvoorstel ‘kraken en leegstand’ ieder verzet tegen dit wanbeleid de kop in te drukken.

Kom daarom op zaterdag 24 oktober naar Utrecht. Laat zien dat we onze mond niet laten snoeren en dat we het kraken niet achterwege laten met een kraakverbod. Kom met je spandoeken, je muziek, vrienden en vriendinnen, en sluit je aan bij de demonstratie..

Ga mee met het SKSU! Het SKSU neemt de trein van 12:30 van Amsterdam Amstel naar Utrecht Centraal, voorverzamelen op perron 4, wees op tijd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s