Première: Kraken, waarom niet?

Stoorzender, een platform voor onafhankelijke en kritische filmmakers, nodigt je uit voor de première van de film ‘Kraken, waarom niet?’ Na de première is de film te zien op http://www.stoorzender.tv.

Onder de naam Stoorzender produceerden een groep jonge filmmakers de film ‘Kraken, waarom niet?’, een korte film over kraken in Amsterdam. In ‘Kraken, waarom niet?’ trekt kraker Daniël (medewerker van het Studenten KraakSpreekUur) op zijn bakfiets door Amsterdam. We leren hem persoonlijk kennen en via hem wordt de kijker een blik gegund in de kraak-scene van Amsterdam. In de film geven voor- en tegenstanders van een algeheel kraakverbod hun visie op kraken. Wat is de verhouding tussen woonrecht en eigendomsrecht? Wat zijn de praktische gevolgen van een kraakverbod?

De film gaat dinsdag 9 september in première op Weteringsschans 6-8 (naast Paradiso) om 21:45. In de film zitten onder andere interview met Hein Bos (directeur Vastgoed Belang), Tjeerd Herrema (toenmalig wethouder Amsterdam), Jan ten Hoopen (Tweede Kamerlid CDA), Maarten van Poelgeest (wethouder Ruimtelijke Ordening Amsterdam), Piet Renooy (onderzoeker Regioplan), Leen Schaap (politiecommandant politie Amsterdam-Amstelland) en Hans Pruijt (socioloog Erasmus Universiteit Rotterdam).

www.stoorzender.tv

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s