Drukke week voor het SKSU!

Ook deze week heeft het Studentenkraakspreekuur het weer druk gehad met het huisvesten van studenten.

Op woensdag 29 juli werden twee verdiepingen aan de Wilhelminastraat gekraakt. De twee verdiepingen stonden op het moment van de kraak al ruim een jaar leeg. In het pand woont nog één reguliere huurder die erg blij is met de twee nieuwe bewoners. De huurder heeft al lange tijd te maken met slecht onderhoud van zijn woning en het regelmatig voorbij komen van potentiele kopers. Jammer genoeg is de eigenaar van het pand meer bezig met de doorverkoop van het pand dan met de woonruimte die het pand te bieden heeft. (http://www.huisadvertenties.nl/Woning_bekijken.php?Woning=10016995 ) Gelukkig zorgen de twee nieuwe studenten weer voor optimaal gebruik van de woonruimte en hebben zij nu een plek waar ze rustig kunnen wonen en studeren.

Donderdag 30 juli kraakte het SKSU samen met een  groep van 7 studenten een leegstaande loods van 1600 vierkante meter aan de Isolatorweg. De loods werd tot ruim een jaar geleden gebruikt als opslag.  Nadat de loods werd  doorverkocht bleef het gebruik van de loods achterwegen en dreigt de prachtige loods gesloopt te worden. De studenten zijn erg blij met hun nieuwe woonplek en zijn zich op dit moment aan het beraden over hoe zij alle nieuwe beschikbare ruimte optimaal kunnen gebruiken. Zo gaan er al geruchten over kickboxlessen op de maandag avond….

30072009704 (1)Natuurlijk zijn er nog meer studenten die op zoek zijn naar beschikbare woonruimte en staan er weer voldoende acties in de planning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s