SKSU Kraak in aanloop op het nieuwe studiejaar kantoorcomplex in Diemen.

Terwijl het nu de tijd van het jaar is om te ontspannen, van de zon te genieten en te vertrekken naar verre oorden, is het voor veel studenten de tijd van het jaar om zich voor te bereiden op een nieuwe studie en op zoek gaan naar een nieuwe woonplek. In de middag van zaterdag 18 Juli hebben 10 studenten en jongeren het kantoorcomplex aan de Treubweg nr 6 in Diemen gekraakt.IMGP0199

“We zijn hartstikke blij met onze nieuwe woonruimte! We zijn al een lange tijd op zoek naar een plek om te wonen, werken en studeren. Jammer genoeg is het vrijwel niet mogelijk om in en rond Amsterdam fatsoenlijke woonruimte te vinden. Daarom zagen we ons genoodzaakt dit kantoorcomplex dat ruim anderhalf jaar leegstaat te kraken en te bewonen.”. Aldus de studentenkrakers

Het kantorencomplex staat al ruim 1.5 jaar leeg en is in eigendom van  NV Mobiel Beheer. Jammer genoeg heeft de eigenaar het kantorencomplex niet meer in gebruik en heeft hij ook niet de intentie om het kantorencomplex op korte termijn in gebruik te nemen. “In de ander half jaar dat dit kantorencomplex leegstond, hadden hier mensen kunnen wonen. Dit geldt uiteraard ook voor de tijd dat het nog leeg zou hebben gestaan, mits wij het niet gekraakt zouden hebben”. Door deze kraak wordt in ieder geval 900 vierkante meter van de miljoenen leegstaande vierkante meters aan kantoorruimte in en rondom Amsterdam weer gebruikt.

Voor het pand zijn al meerdere bestemmingsplannen geopperd en herhaaldelijk afgewezen.

Op dit moment heeft de gemeente Diemen het plan om het kantoorcomplex om te toveren in een sportparadijs. Diemen heeft echter al een groot sportcomplex en dus vragen wij ons af of hier niet beter geïnvesteerd kan worden in studenten- en/of sociale woningen, waaraan in en rondom Amsterdam een groot gebrek aan is.

Wij zijn in ieder geval heel blij met onze nieuwe woonruimte en zullen de tijd dat wij hier kunnen wonen optimaal benutten”, aldus de studentenkrakers.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s