WitboekKRAKEN gepresenteerd in Den-Haag

Witboekkraken.nl

Vijftien januari is in het gekraakte ministerie aan het binnenhof De Illusie het WitboekKRAKEN gepresenteerd aan de Nederlandse politiek en media. Het WitboekKRAKEN is een directe reactie op het door VVD’er Bas van ’t Wout gemaakte Zwartboek kraken en het initiatief van CDA, VVD en Christenunie om kraken te gaan verbieden.

Om een beeld te schetsen van de maatschappelijke functie die de kraker van nu vervuld, hebben krakers uit Nederland zich verenigd om zichzelf te presenteren middels het verschenen boek. In het boek worden meer dan 80 recente kraakacties uit heel Nederland toegelicht. Ook het thuisfront van het Studenten Kraakspreekuur aan de Schoolstraat in Amsterdam wordt hierin genoemd.

Het huidige beeld wat bepaalde politici met behulp van bepaalde media proberen te schetsen van de hedendaagse kraker, schijnbaar met als doel om aan de hand van die beeldvorming het kraakverbod er door te krijgen, is incorrect. Het eenzijdige beeld over het fenomeen kraken berust op angst voor het onbekende en op feitelijke onwaarheden. Het Witboek hoopt bij te dragen aan een realistischere en completere visie op kraken. Het Witboek hoopt bij te dragen aan een bredere en correctere visie over kraken. Op de website witboekkraken.nl kan je een aantal verhalen lezen die in het witboek aan de orde komen en kan je ook een witboek bestellen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s