820 studenten in Amsterdam dreigen dakloos te worden

studenten-containers-westerparkDe gemeente Amsterdam wil geen extra studentenwoningen bouwen. Er is nu al grote kamernood in Amsterdam en in 2009 moeten minstens 1.535 studenten hun kamer verlaten. Voor 715 studenten die uit hun container in Westerpark moeten, is vervangende huisvesting gevonden. Het is echter nog onzeker of deze op tijd klaar is. De overige 820 studentenwoningen dreigen te verdwijnen, omdat ze plaats moeten maken voor commerciële bouwprojecten.

Het aantal eerstejaars studenten is dit jaar flink toegenomen en dat zal naar verwachting volgend jaar niet anders zijn. De SRVU Studentenvakbond vreest daarom voor extreme kamernood: ‘Als de gemeente deze toestroom wil verwerken, zal zij daar toch echt nu een oplossing voor moeten vinden.

De laatste twee jaar is slechts de helft van de doelstelling (7.600 nieuwe studentenwoningen) gehaald. Voor de andere helft zijn nog geen harde plannen gemaakt, terwijl de doelstelling in 2010 gehaald moet zijn. Eén van de oorzaken hiervan is dat de stadsdelen zich niets aantrekken van de wil van de gemeente om studentenhuisvesting in het bestemmingsplan op te nemen. Stadsdeel Westerpark, waar al vier jaar 715 studenten wonen, heeft in zijn nieuwe bestemmingsplan geen enkele studentenwoning opgenomen.

Woonbond | 24-11-2008

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s